İşte Cumhuriyet kadını!

CHP'nin Cemaatle ittifak yaptığını söyleyen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, disiplin tehdidine rağmen sözlerinin arkasında durdu. Yazılı bir açıklama yapan Güler "CHP, Gülen cemaatine kalkan olmaktan uzak durmalı" dedi.

İşte Cumhuriyet kadını!

CHPİzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, disipline sevk edileceği tehdidine rağmen yaptığı yazılı açıklamada Kastamonu'da söylediği sözlerinin arkasında durdu.

Güler, "sözlerim 'yeni' olmadığı gibi, AKP kaynaklarının ileri sürdüğü üzere bir "itiraf" da değildir. Türk siyasi yaşamında Cemaat Sorunu, yaklaşık on yıldan bu yana önemli bir başlıktır. Hem bu gerçeği hem de CHP'nin bu yapıyla hiçbir işbirliği ve ittifaka giremeyeceği görüşümü, daha önce Parti Meclisi'nde ve çeşitli yazı ile konuşmalarımda dile getirmiştim." dedi

Operasyonlar karşısında partisinin Cemaat'e sahip çıkmasını da eleştriren Güler, CHP'nin Gülen cemaatine kalkan olmaktan uzak durması gerektiğini vurguladı.

Güler "günümüzde Cemaat'e dönük operasyonları "hukuk ve basın özgürlüğü ihlali" olarak görmek de, seçim sürecinde bu kesime yönelik "sıcak bakış"ın halen geçerli olduğunu göstermektedir. Cemaat yapısı, AKP iktidarının muhalifi değil, suç ortağıdır… Bunlardan birinin ya da diğerinin tarafımızdan aklanması ve korunup kollanması düşünülemez. Sözlerimin, iktidara giden yolun taktik değil ilkesel politikadan geçtiğini ve CHP'nin Cemaat yapılanmasına kalkan olmaktan uzak durması gerektiğini bir kez daha ilandan ibaret olduğunu kamuoyuna saygılarımla duyururum." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # chp # disiplin