GSS arapsaçına döndü

AKP hükümetinin 2012 yılında uygulamaya soktuğu Genel Sağlık Sigortası arap saçına döndü. Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta kapsamına girmeyenlere dahi prim borcu cezası gönderdi. Toplam rakam 4 milyar lirayı aştı. Karmaşanın önlenmesi için, prim borçlarının düzenlenmesi ve Meclis'te af konusu gündeme geldi.

2012 yılında AKP'nin sağlıkta Reform olarak tanıttığı Genel Sağlık sigortası uygulaması tam anlamıyla arap saçına döndü.

Sosyal güvenlik kurumu gelir testi yaptırmayan yüz binlerce kişinin evine yaklaşık ikibin iki yüz lira SGK prim borcu gönderdi. Ancak borçlu gösterilen kişilerin büyük çoğunluğunun Genel Sağlık Sigortası kapsamına girmediği ortaya çıktı.

SGK toplamda, 550 bine yakın kişinin borçlu olduğunu tespit etti. Bu kişilerin evlerine prim borcu yazısı gönderildi. Prim borcunun toplamı ise 4 milyar lirayı aştı.

Bu kişilerin büyük bölümüyse sigorta kapsamına girmeyen, üniversite öğrencileri ya da anne-babasının sigortasından faydalanan kadınlar.

Bu düzeltmelerle birlikte rakamın 100'de bir oranında düşerek 40 milyon liraya inmesi bekleniyor.

Şimdi yaratılan bu keşmekeşin nasıl ortadan kaldırılacağı tartışılıyor. Aksaklıkların giderilmesi için Meclis'te af konusu da gündemde.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # meclis # sigorta # af # ceza # gss # sosyal güvenlik kurumu # prim borcu