Türk Milleti ABD'nin başsağlığı mesajını tepkiyle karşıladı

Joe Biden’in göreve gelmesinden bu yana Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’deki PKK/YPG'yi korumak için silah sevkiyatını artırdı. PKK'ya açık destek veren ABD, terör örgütünün katlettiği 13 vatandaşımız için sözde taziye mesajı yayınladı. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın mesajında PKK kınanmadı ve "haber doğruysa" ifadesi kullanıldı.

Türk Milleti ABD'nin başsağlığı mesajını tepkiyle karşıladı

Türk Ordusu, Irak'ın kuzeyinde harekat yaparken ABD de kara gücü için yeni sevkiyat yaptı. PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin kontrolündeki bölgedeki üslere asker ve silah gönderildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait 2 ayrı konvoydan oluşan 59 araç Irak üzerinden Suriye’ye geçti.

45 askeri araç ve tankerlerden oluşan konvoyun biri, Semelka Sınır Kapısı’ndan terör örgütü DSG/YPG ile ABD kontrolündeki bölgeye doğru hareket etti.

İkinci konvoyun lojistik ve askeri teçhizat kapasiteli 14 araçtan oluştuğu ve Tanf Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin kuzey doğusuna geçtiği bildirildi.

Yerel kaynaklara göre, geçtiğimiz ay da 40 TIR’lık araç konvoyu ile bölgeye silah ve lojistik teçhizat taşındı. 200 Amerikan askerinin ise helikopterle Haseke’ye nakledildiği ifade edildi.

Suriye Resmi Haber Ajansı SANA’nın iddiasına göre, kara sevkiyatlarına ek olarak, Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyi arasında hava köprüsü oluşturuldu. Bölgeye paraşütle silah ve lojistik malzeme atıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin, bölgede faaliyetlerini ve terör örgütlerine desteğini arttırması, Türk Ordusu’nun Barış Pınarı Harekâtı sonrası yeniden bölgeye konuşlanma hazırlığı olarak yorumlanıyor.

Bölgedeki PKK uzantılarına açıktan destek veren Amerika Birleşik Devletleri, terör örgütünün şehit ettiği 13 Türk vatandaşı için sözde başsağlığı mesajı yayınladı. Ancak ne terörü ne PKK’yı kınadı.

PKK katliamı için "haber doğruysa" ifadesini kullanan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “ABD, Irak’ın Kürt bölgesinde Türk vatandaşlarının ölümünü acıyla karşıladı. Eğer bu saldırıdan PKK’nın sorumlu olduğunu teyit edebilirsek olayı olabilecek en sert şekilde kınayacağız” dedi.

# pkk # abd pkk # terör örgütü pkk # terör # ırak # Ned Price # terör örgütü # Biden # tepki # joe biden # gara # Amerika Birleşik Devletleri # PKKYPG # türk milleti # terör PKK # abd tepki # Amerikan Dışişleri Bakanlığı # ABD PKK açıklaması # abdye tepki # Biden ABD # Suriye Resmi Haber Ajansı SANA # suriye resmi haber ajansı # abd açıklama