İran ABD'nin yaptırımlarını kınadı

İran, ABD'nin "2020'deki başkanlık seçimlerine müdahale" iddiasıyla getirdiği yaptırımları kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ''ABD hükümetinin, bu ülkenin kamuoyunu aldatmak amacıyla ortaya attığı bu tür iddialar temelsiz olarak değerlendiriliyor'' dedi.

İran ABD'nin yaptırımlarını kınadı

ABD, İranlı 6 kişiyi ve bir şirketi, ''2020'deki başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştıkları'' gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, söz konusu iddialar ve uygulanan yaptırımlar ile ilgili açıklamada bulundu.

İddiaları reddeden Hatibzade, İran'ın, yeni yaptırımları önceki ABD Başkanı Donald Trump'ın Tahran'a uyguladığı "başarısız azami baskı politikasının" devamı olarak gördüğünü ve kınadığını belirtti. Hatibzade, "Birçok ülkeye çeşitli şekillerde müdahale etme hususunda uzun bir sabıkaya sahip ABD hükümetinin, bu ülkenin kamuoyunu aldatmak amacıyla ortaya attığı bu tür iddialar temelsiz olarak değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığından dün yapılan açıklamada, 2020 başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştıkları gerekçesiyle İranlı 6 kişi ve bir şirketin yaptırım listesine alındığı belirtilmişti.

# abd # donald trump # iran # joe biden # yaptırım # tahran # İran ABD nükleer anlaşma # abd başkanı donald trump # ABD Hazine Bakanlığı # İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade # Said Hatibzade # ABD İran ilişkileri # yeni yaptırımlar # baskı politikası # iran abd gerilimi # iran abd anlaşma # iran abd askerleri # iran abd son dakika haberleri # iran abd haberleri