Dünya'nın Kovid-19 mücadelesi devam ediyor

Dünya koronavirüs ile mücadele ediyor. Vaka sayısı 100 bine yaklaşırken, salgının merkezi konumundaki Amerika Birleşik Devletleri'nde kitlesel vaka artışı ve can kayıpları artarak devam ediyor. İtalya'nın 3'te 2'si yüksek riskli ilan edildi. Avusturya'da önlem karşıtları hükûmeti protesto etti. İşte son 24 saatte dünyadaki gelişmeler...

Dünya'nın Kovid-19 mücadelesi devam ediyor

Dünya tüm dikkatini koronavirüs aşılarına çevirmişken, vaka sayıları artmaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 95 milyonu aştı.

En fazla vaka ve ölüm Amerika Birleşik Devletleri'nde. Ülkede 24 milyonun üzerinde vaka bulunurken, toplamda 405 bin 261 kişi yaşamını yitirdi.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, salgınla mücadele için kongreden 100 bin sağlık çalışanının daha işe alınmasını isteyeceğini açıkladı.

Avrupa'da salgından en fazla etkilenen ülke olan İtalya’nın yarısından fazlası yüksek risk kapsamına alındı. Vakaların hızla arttığı Lombardiya, Sicilya ve Bolzano Özerk vilayeti, ''çok yüksek riskli'' kapsamına alınarak kırmızı bölge ilan edildi. Yüksek riskli 12 bölge ise turuncu bölge olarak işaretlenerek, karantina önlemleri arttırıldı.

Portekiz'de salgının başlamasından bu yana vaka ve can kaybında en yüksek seviyeye ulaşıldı. Ülkede son 24 saatte 166 kişi hayatını kaybederken, 10 bin 947 yeni vaka tespit edildi. Maliye Bakanı Leao da, testinin pozitif çıkması üzerine evinde karantinaya alındı. 10 milyon nüfuslu Portekiz'de 539 binden fazla aktif vaka bulunuyor.

Avusturya'da karantina önlemleri, hükümet karşıtı eylemleri başlattı. Avusturya'nın farklı bölgelerinden gelen binlerce kişi, başkent Viyana'da, salgın önlemlerini protesto etti. Aşırı sağcı liderlerin destek verdiği gösteride hükümet karşıtı sloganlar atıldı.

Viyana'da bir başka grup da tedbir karşıtlarını protesto etti. Sol görüşlü protestocular, salgını bahane eden aşırı sağcıların gösterisine izin verilmesine tepki gösterdi.

# türkiye # koronavirüs # avrupa # dünya # joe biden # portekiz # vaka sayısı # avusturya # sicilya