Konya katliamında flaş gelişme: 14 şüpheliden 10'u tutuklandı

Konya’da 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili 10 kişi tutuklandı. Aranan katil zanlısı Mehmet Altun ise yakalanarak tutuklandı. Olayla ilgili gerçek olmayan söylemler ortaya atılmış, Türk Kürt çatışması çıkarılmak istenmişti. Konya Meram'daki vatandaşlar Aydınlık Gazetesi'ne konuştu. Mahallelinin ortak mesajı ''Burası Türkiye, hepimizin ülkesi. Biz kardeşiz, arkadaşız'' oldu.

Konya katliamında flaş gelişme: 14 şüpheliden 10'u tutuklandı

Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 10 kişi tutuklandı. 4 kişi serbest bırakıldı. Firari bir kişi aranıyor.

Meramdaki cinayetle ilgili HDP ve çevresi, olayın ''ırkçı saldırı'' olduğunu ve bölgede Kürtlere zulüm yapıldığını iddia etmişlerdi. Yanıt, olayın yaşandığı Hasanköy mahallesi sakinlerinden geldi:

- Bizim mahallede Kürtler de yaşıyor Türkler de. Bugüne kadar hiç ayrım yapılmadı. İki tarafı da tanıyoruz, olayın Türk-Kürt çatışmasıyla alakası yok. Olay tamamen ailevi bir mesele.

Yıllardır mahallede Türk-Kürt bir arada yaşadıklarını, birbirlerinden kız alıp verdiklerini belirten mahalleli, ''Bu böyle devam edecek, emellerine ulaşamayacaklar'' mesajı verdi:

- Çekin fotoğrafımızı. Ben Türküm, yanımdaki arkadaşım Kürt. Çekin, gösterin fotoğrafımızı. Burası Türkiye, hepimizin ülkesi. Biz kardeşiz, arkadaşız.

Mahallenin imamı Kürt, eşi Türk kökenli. Erzurum dadaşlarından olan imam, Aydınlık’a konuştu:

- Benim eşim Türkmen, kendim Kürdüm. Son zamanlarda Türk-Kürt söylemi çıktı. Olayın bununla hiçbir ilgisi yok. 11 sene öncesine dayanan bir durum bu. Bizim Türklerle herhangi bir sıkıntımız olmadı, olmayacak. Biz Çanakkale’de de Kurtuluş Savaşı’nda da Türk-Kürt hep beraberdik, yine beraberiz. Emellerine ulaşamayacaklar.

Dedeoğulları ailesinin komşusu olan bir yurttaş da ''Benim yan komşum Kürt kökenli, 12 yıldır hiçbir sorun yaşamadık. Bahçelerimize izinsiz giriyoruz. Benim için öyle bir ayrım yok.'' dedi.

Kürt kökenli bir yurttaş da olayın ırkçılık olmadığını söyledi:

- Hiçbir zaman Kürt olduğumuz için kötü bir davranış gelmedi bize. Kardeşten daha yakınız, komşuyuz. Herkese sorun, aramız herkesle iyidir. 23 yıldır burada yaşıyoruz.

# saldırı # soruşturma # gözaltı # Konya # şüpheli # adliye # silahlı saldırı # meram # konya cumhuriyet başsavcılığı