''En güzel mesajı vermişlerdir''

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin İstişare Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Davutoğlu, son zamanlarda artan terör ve şiddet olaylarına değindi, "Çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz. Kobani'deki kardeşlerimizin kaderi de kaderimizle ortaktır" dedi.

''En güzel mesajı vermişlerdir''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin İstişare Kurulu toplantısında konuştu.

Açılım sürecinin bakanlar kuruluyla esasa bağlandığını söyleyen Davutoğlu, "çok ciddi bir momentum oluşmuştu. Suriye'deki bütün dostlarımıza akrabalarımıza yardım edebilmek kastıyla tezkere çıkardık. Maalesef yaşanan olaylarla gerçek anlamda toplumsal kargaşa ortamı yaratılmaya çalışıldı." dedi.

Son günlerdeki terör ve şiddet olaylarında 33 kişinin hayatını kaybettiğini 2 polisimizin de şehit olduğunu hatırlatan Davutoğlu, eylemlerle devlet otoritesinin hedef alındığını söyledi.

"Çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz"

sözleriyle açılımın sürdürüleceğine işaret eden Davutoğlu, "Kobani tarihi bir mirastır. Oradaki kardeşlerimizin kaderi de bizim kaderimiz de ortaktır." ifadelerini kullandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri ile ilgili de konuşan Davutoğlu, "HSYK seçimi dolayısıyla yargı mensuplarımızı tebrik etmek istiyorum. Yargının herhangi bir grubun ipoteği altına girmemesi... Dün yargı mensuplarımız bu konudaki en güzel mesajı vermişlerdir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # pkk # Davutoğlu # açılım # tobb # ayn el arab # kobani