Hukuk, artık Türel'e karşı kimseyi korumuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Park Projesi kapsamında Yavuz Özcan Parkı içinde bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Lokali ile kamu yararına çalışan çeşitli derneklerin büfeleri tahliye edilmişti

Hukuk, artık Türel'e karşı kimseyi korumuyor

Büyükşehir Belediyesinin, ÇYDD ile yapılan 10 yıllık sözleşmeyi tek taraflı fesh etmesinin ardından başlayan tahliyelilere karşı ÇYDD Antalya Şubesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Şube binasında yapılan açıklamada ÇYDD Antalya Başkanı Hatice Karatepe, Dernek ile Belediye arasında yapılan sözleşmenin tek taraflı fesh edilmesi ve tahliye işlemleri hakkında açılan davaların halen Antalya Sulh Hukuk Mahkemesinde devam ettiğini belirtti.

'Bu yıkım, Antalya'da AKP'li olmayanlara karşı hoşgörünün yıkımıdır'

Kaymakamlık ekipleri tarafından tahliye ve yıkım işlemlerinin devam ettiğini vurgulayan ÇYDD Antalya Şube Başkanı Hatice Karatepe, 'Bu yıkım, Antalya'da AKP'li olmayanlara karşı hoşgörünün yıkımıdır. Bu yıkım, hukuk devletine olan inancın yıkımıdır. Bu yıkım demokratik toplumun yıkımıdır.' diye konuştu.

Bütün görüşme çabalarına rağmen Büyükşehir Belediyesinin ÇYDD'ye yer göstermediğini belirten Karatepe, 'Belediyenin en başından beri yer gösterme şeklinde bir girişim olmadı.' dedi. Karatepe, dernek olarak yılmayacaklarını ve ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Acele bir kararla yürütmeyi durdurma kararını kaldırdılar

ÇYDD Lokali tahliyesine, Antalya 3. İdare Mahkemesi savunmaya kadar 'yürütmeyi durdurma kararı' vermiş ardından Büyükşehir Belediyesi dosyaya müdahil olmuştu, müdahillik ÇYDD'ye tebliğ edilmeden acele bir kararla verilen yürütmeyi durdurma kararı kaldırılmış ve ÇYDD'nin yaptığı itirazlar sonuçsuz kalmıştı. Süreç hakkında ÇYDD Antalya'nın avukatı Tuncay Koç, 'Hukuk artık Türel'e karşı kimseyi korumuyor' diye konuştu.

Haber: Merve Demirağ

Fotoğraf: Ekin Akgün