Fransa'da yarın seçim var

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin son turu yarın yapılacak... İki aday var. Biri Avrupa Birliğinin de desteklediği Yürüyüş Hareketi lideri Emmanuel Macron diğeri ise Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen. Fransız medyası güçlü bir şekilde Batı'nın adayı Macron'u destekliyor. Ancak "Fransa'yı ya ben yöneteceğim ya da Merkel" diyen Le Pen'in alacağı oy Fransa'nın geleceği için oldukça önemli.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yarın yapılacak. İlk turda 11 adayın yarıştığı seçimlerin ikinci turunda ise 2 aday var.

Adaylardan biri Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen. Diğer aday ise Avrupa Birliği'nin desteklediği Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron.

İlk turda Merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi'nin adayı François Fillon ve 'Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi’nin lideri Jean-Luc Melenchon ise yüzde 19'un üzerinde oy almıştı. İki aday da ikinci tura katılmadı. İlk turda yüzde 6 buçuk oy alan Sosyalist Parti'nin adayı Hamon ise seçmenlerine Makron'a oy verme çağrısı yaptı.

Melenchon ise ikinci tur için seçmenleri için destek açıklamadı. Melecchon'a oy veren yüzde 19 buçukluk seçmenin seçimlerin geleceğini etkileyeceği ifade ediliyor.

Fransız medyası da güçlü bir şekilde Macron'a destek veriyor. Macron'un Le Pen karşısında kazanması güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

Ancak seçim Fransa'nın siyasi geleceği için kritik. Zira Le Pen'in yüzde 40'ın üzerinde oy almasının önümüzdeki dönemde parlamento seçimlerini etkileyeceği belirtiliyor.

İkinci turda kazanan aday, 14 Mayıs'a kadar Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görevi devralacak.

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanlığı # fransa # avrupa birliği # Macron # Le Pen