500 milyarlık yapılandırma

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kamu borçları yapılandırmasının ayrıntıları belli oldu. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar başvurması gerekecek ve maksimum 18 taksit yapılabilecek. Yapılandırma 500 milyar liraya kadar ulaşacak.

500 milyarlık yapılandırma

Toplam 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları ve KYK borçları da yapılandırma kapsamında olacak.

Yapılandırma hakkı için yıl sonuna kadar müracaat edilecek. Borcun gecikme faizi ve gecikme zammı hesaplanırken, aylık yüzde 0,35 olarak belirlenen yurtiçi üretici fiyat endeksi dikkate alınacak. Borçlar ilk taksitte ödenirse, gecikme zammının yüzde 90’ı silinecek. Taksitler 2 ayda bir ödenecek ve 36 aya kadar taksitlendirilebilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş basın toplantısında aidatların da kapsama alındığını belirtti. TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin aidat ödemelerinin yapılandırma kapsamında olduğunu dile getirdi. Diğer ayrıntılara ilişkin bilgi verdi.

# vergi # meclis # kdv # kyk # TESK # tobb # bütçe komisyonu # barolar birliği