Kumullar tarihi medeniyet mirası

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını öne sürüldü. Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Ulusal Kanal'a konuştu. Bölgenin önemine dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama geldi. Geçmiş tarihli bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğu ve savcılığın failler hakkında işlem başlattığı belirtildi.

Kumullar tarihi medeniyet mirası

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara plajından kum çalınıp satılması ile ilgili Ulusal Kanal'a konuştu.

Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nden şubat ayında 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını gündeme getirdi. Durmuş, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken engellendiğini de belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından konu ile ilgili açıklama geldi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olayın eski olduğunu duyurdu. Açıklamada, kum alındığı iddia edilen alanın antik kentin dışında olduğu ifade edildi. Failler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve savcılık tarafından işlem başlatıldığı belirtildi.

Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, bölgenin önemini vurguladı. Her zaman bütünüyle sahip çıkılması gereğini hatırlattı.

# çevre # ulusal kanal # tarih # kumul # medeniyet # patara