Madımak'ta katledilen yurttaşlar anıldı: Perinçek'ten Gladyo vurgusu

Sivas Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993'te, 35 yurttaş, Gladyo tertibi ile katledildi. Katledilen aydınlar için, Sivas'ta anma töreni düzenlendi. Sivas Valisi Salih Ayhan ve beraberindekiler, Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Madımak'ta katledilen yurttaşlar anıldı: Perinçek'ten Gladyo vurgusu

Aynı acı, 28 yıl sonra bile en derinden hissedildi. Unutulmadı. Sivas'taki katliam 28 yıl geçmesine rağmen unutulmadı.

2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal şenlikleri için kentte giden ve Gladyo eliyle katledilen yurttaşlar için anma töreni yapıldı. Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bırakıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cem Vakfı Genel Başkan Vekili Süleyman Güzel, çeşitli dernekler, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına gitti.

Olaylarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bırakıldı.

Sivas Valisi Ayhan, katliamın herkesin acısı olduğunu söyledi.

Cem Vakfı Genel Başkan Vekili Süleyman Güzel ise 28 yıl önce yaşanan katliamın hafızalara kazındığını belirtti.

''KATLİAMLARIN HESABI SORULACAK''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Madımak Katliamı'nın yıldönümünde sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Dr. Doğu Perinçek mesajındı Gladyo ile mücadele vurgusu yaptı:

- Tam bir Gladyo tertibi olan 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamını lanetliyor, içlerinde Partimizin seçkin üyesi Şair Metin Altıok ve yakın dostum Hasret Gültekin'in de olduğu yitirdiğimiz insanlarımızı özlemle anıyorum.

Madımak Katliamından üç gün sonra 5 Temmuz 1993 Erzincan Başbağlar Katliamı yaşandı.

- Canlarımızı Sivas'ta Gladyo'nun yangınlarında, Erzincan'da Gladyo'nun kurşunlarında şehit verdik.

- Bugün de ABD planları Türk Milletini Alevi-Sunni, Türk-Kürt diye bölmek, milletimizi "yaratıcı yıkıcılık" adını verdiği karanlık eylemlerine çekmek istiyor.

Madımak ve Başbağlar kırımlarında verilecek yanıt, ABD emperyalizmine ve İsrail'e karşı onların FETÖ ve PKK piyonlarına karşı sımsıkı birleşmektir. Yaratıcı yıkıcılık planlarına alet olmamak için muhalefet gibi gösterilen başıbozukluktan uzak durmaktır. Vatan bütünlüğümüzü ve millî birliğimizi pekiştirmektir.

- Tüm acılarımızın hesabını sormak için Amerikan Gladyosu ve onun yurt içindeki FETÖ ve PKK gibi aygıtlarının üzerine sonuna kadar gidilmelidir.

# Sivas # Doğu Perinçek # Gladyo # 2 Temmuz 1993 # Madımak Oteli # Madımak # salih ayhan # Süleyman Güzel