Antalya’da Yazır Vadisi tehdit altında

Antalya'nın Finike ilçesinin tarım ve hayvancılık yurdu Yazır Vadisi'ne yeni bir mermer ocağı açılmak isteniyor. Yöre halkı, sağlıklarını, doğayı ve üretim alanlarını tehdit eden ocağın açılmasını istemiyor. Köylüler, mermer ocağına onay vermediklerini yetkililere hem sözlü olarak iletti hem de tutanak altına aldı.

Antalya’da Yazır Vadisi tehdit altında

Antalya’nın Finike ilçesinde mevcut ocakların üstüne bir biri ardında açılmak istenen mermer ocakları, yöre insanını isyan ettirdi.

Vadi, kendine özgü mor üzümüyle bilinen tarım ve hayvancılık merkezi. Mevcut mermer ocakları nedeniyle bölgede verim giderek azalıyor.

Başta Yazır ve Çamlıbel köyleri olmak üzere bölgedeki tüm yerleşim alanları, yaşam, doğa ve üretim alanları yine tehdit altında.

Çamlıbel Köyü sınırları içinde açılması planlanan bir mermer ocağı için köyde ‘halkın katılımı’ adı altında ÇED toplantısı yapıldı. ÇED raporunu Ankara merkezli bir firmanın hazırladığı belirtiliyor.

Toplantıda, köylerinde mevcut ocakların yarattığı yıkımı yetkililere anlatan yurttaşlar, yeni bir ocağı istemediklerini belirtti.

Köylüler, toplantıya katılımları ÇED onayı kapsamına alınmasın diye bu itirazlarını bir de tutanak altına aldı.

İlçede mermer ocaklarına karşı mücadele eden Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu vahşice katledilmişlerdi.

# sağlık # ankara # antalya # hayvan # hayvancılık # finike # Tarım # ÇED # çed raporu # mermer ocağı # mermer