Hakkari'de çığ felaketi: 1 askerimiz şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri üs bölgesine çığ düştü. Çığ altında kalan askerlerimizden biri şehit oldu. Kayıp bir askerimiz için de arama çalışmaları devam ediyor. Şehit İstikham Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in Türk bayrağına sarılı naaşı düzenlenen törenin ardından memleketi İzmir’e uğurlandı.

Hakkari'de çığ felaketi: 1 askerimiz şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Mirgesav Üs Bölgesi yakınında dün akşam saat 17.30 sıralarında çığ felaketi meydana geldi. 1 Mehmetçik şehit oldu, 1 Mehmetçik ağır yaralandı. Çığ altında kalan 1 Mehmetçik için arama çalışmaları sürüyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada üs bölgesinin kar nedeniyle kapalı olan yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düştüğü belirtildi.

Olaydan hemen sonra bölgeye intikal eden JAK timleri ve AFAD ekipleri saat 19.30 civarlarında ağır yaralı olan İstikham Uzman Çavuş Mehmet Özbent'e ulaştı. Özbent, Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit İstikham Uzman Çavuş Mehmet Özbent için Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında Kovid-19 tedbirleri uygulanarak tören düzenlendi.

Tören sonrasında Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak helikopterle Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na getirildi.

Şehit İstikham Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in naaşı dualar eşliğinde Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla memleketi İzmir'e uğurlandı.

Öte yandan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, bölgeye sevk edilen İHA'lar, JAK timleri ve 37 profesyonel personelle arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ''hedefimiz bir an önce diğer personelimizi bulmak'' dedi.

# tsk # Hakkari # çığ felaketi