Gül: “Bunun olması çok utandırıcı“

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Meclis'teki türban uzlaşmasıyla ilgili muhalefete bir kez daha teşekkür etti, "gelinen noktayla gurur duymalıyız" dedi. Gül, Amerika'nın kaynaklı dinleme skandalıyla ilgili de "ayıp olmuş oluyor" yorumunu yaptı.

Gül: “Bunun olması çok utandırıcı“

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis'e türbanlı milletvekillerinin girmesiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir kez daha teşekkür etti.

Gül, İskoçya'nın Başkenti Edinburg'ta gazetecilerin türbanla ilgili sorularını yanıtladı. “Merve Kavakçı Meclis’ten çıkartıldığında ne hissetmiştiniz?” sorusuna "Cumhurbaşkanı olarak o dönemi anlatmam olmaz herhalde. Her şeyin bir zamanı var. O gün karşı çıkan siyasi kurumlar bugün hep beraber destek verdiler. Bugünkü gelinen nokta ile hepimizin gurur duyması gerekir" şeklinde yanıtladı.

Gül, Türkiye ile İngiltere arasında düzenlenen "Tatlı Dil" platformunda dinleme skandalıyla ilgili de konuştu, Amerika'nın bütün dünyayı dinlemesi konusunda "burada esas problem, müttefikler arasında bunun olması çok utandırıcı ve mahcup edici durum ortaya çıkartıyor. Aslında yaşanan şey bu. Doğrusu gerçekten ayıp olmuş oluyor" dedi.

Gül ellerinde Türkiye'nin dinlediğine ilişkin bir bilgi bulunmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # meclis # chp # abd # dinleme # türban # merve kavakçı # iskoçya