PKK/PYD 100 bin kişilik ordu kurmaya çalışıyor iddiası

Terör örgütü PKK/PYD’nin 100 bin kişilik ordu kurmak için çalıştığı iddiaları Ankara’yı harekete geçirdi. 16 Nisan'da yapılacak Başkanlık referandumu sonrası Suriye ve Irak ilişkilerinde radikal adımların atılması söz konusu. PKK/PYD’ye yönelik sınır ötesi operasyonlar da gündemde.

PKK/PYD 100 bin kişilik ordu kurmaya çalışıyor iddiası

PKK/PYD’ye sınır ötesi operasyonlar yapılacak. Suriye ve Irak ilişkilerinde radikal kararlar alınacak.

Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedef alan terör örgütü PKK/PYD’nin bölgedeki varlığını genişletmesi Ankara’nın gündeminde.

Habertürk’ün haberine göre Amerika’nın desteğiyle ağır silahlar edinen terör örgütü PYD Suriye’de 100 bin kişilik ordu kurmak için çalışıyor.

Ankara ise PKK/PYD’nin hamlelerine karşı terör örgütünü karşı sınır ötesi operasyonları gündeminde tutuyor.

Irak ve Suriye’de bir terör kuşağının Türkiye’ye yönelme riskine dikkat çeken Ankara’nın hedefi PKK/PYD’nin Suriye’de federal statü kazanmasını engellemek.

Suriye, Irak, ABD ve Rusya ilişkilerinde de 16 Nisan referandumu sonrası radikal kararlar atabilir.

Buna göre, Rusya ile normalleşme sürecinin ardından ilişkilerin seyri gözden geçirilecek, AB ilişkilerinde de dilin yumuşaması ve ortak aklın işletilmesi bekleniyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra siyaset kurumlarında da bir arınma süreci gündemde. FETÖ’nün içlerine girip tahrip ettiği kurumların yeniden yapılandırılması ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # ankara # rusya # pkk # pyd # ırak # terör örgütü # türkiye suriye # 16 nisan # türkiye ırak