Aşılama sürecinde merak edilen sorular yanıtlandı

Koronavirüse karşı aşılama uygulaması 81 ilde başladı. Aşılama süreciyle ilgili vatandaşların aklına takılan sorular olabiliyor. Yetkililer tarafından ise sık sık bilgilendirmeler yapılıyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı tarafından sıkça sorulan sorular listelendi ve yanıtlandı.

Aşılama sürecinde merak edilen sorular yanıtlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs aşı bilgilendirme platformundan vatandaşların aklına takılan sorular yanıtlandı.

SIKÇA SORULAN SORULAR CEVAPLANDI

Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinden erişilen platformda, sıkça sorulan sorular listelendi ve yanıtlandı.

Aşılamanın gönüllülük esasına göre ücretsiz uygulandığı vurgulandı.

Hamileler içinde önemli bir bilgi verildi. Hamilelere kendi istekleri halinde koronavirüs aşı uygulanabilecek. Ancak aşının gebeliğin ilk üç ayında yapılmaması tavsiye ediliyor. Emziren kadınlar da eğer isterlerse aşı olabilecek.

Çocukların aşı önceliğinde kaçıncı sırada oldukları da yanıt buldu. Risk grubunda yer almadıkları için çocuklar için ilk etapta aşılanmayacak.

Grip veya zatürre aşısı olanların koronavirüs aşısı yaptırmasında ise sakınca olmadığı belirtildi. Ancak aradan en az 2 haftalık sürenin geçmesi gerektiği de vurgulandı.

Koronavirüs aşısının içerisindeki herhangi bir maddeye alerjisi olanların ise aşıyı yaptırması önerilmedi.

Kronik rahatsızlığa bağlı atak dönemlerinde de aşılama bir süre erteleniyor.

Yumurtaya alerjisi olanların da inaktif aşıyı yaptırmasında bir sakınca bilgisi paylaşıldı.

AŞIDA DOMUZ İÇERİĞİ BULUNMUYOR

Sıkça sorulan sorulardan biri de aşıda domuz içeriği olup olmadığı yönünde.

Sağlık Bakanlığı vatandaşları bu konuda da bilgilendirdi. Uygulanmaya başlanan Çin'in Sinovac aşısında domuz içeriği bulunmadığı belirtildi.

AŞILAMA SALGINI BİTİRECEK Mİ?

Vatandaşın aklındaki en büyük soru ise aşılama ile salgının bitip bitmeyeceği. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili olarak salgının sona erme süresinin, aşının uygulandığı kişi sayısı ve kurallara uyulması ile orantılı olduğunun altını çizdi.

# aşı # sağlık bakanlığı # aşılama # Koronavirüs aşısı # koronavirüs aşı # Aşılama süreci # domuz # aşı zorunlu mu # aşı önceliği