Aile hekimlerinden ek ödeme tepkisi

Ek ödemelerde adaletsizlik olduğunu belirten aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'na seslendi. Hekimler, bakanlığın duyurduğu 3 bin liralık ek ödemenin doktorların sadece yüzde 5'inin aldığını açıkladı.

Aile hekimlerinden ek ödeme tepkisi

Haber: Buse Gençtürk

Ek ödemede adaletsizlik yaşandığını belirttiler. Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaptılar.

15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanan kararla aşı yapan aile hekimlerine 3 bin, aile sağlığı çalışanlarına bin 500 lira verileceği duyuruldu. 18 ayda bir kez ek ödeme aldıklarına dikkat çeken aile hekimleri, bu ödemenin doktorlara eşit şekilde dağıtılmadığını söyledi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Yusuf Eryazgan, ''Bu rencide edici davranışları kabul etmiyoruz.'' dedi:

- Aile hekimleri 18 ay sadece 6 ay şartlı ek ödeme almıştır.

- Sadece Türkiye'de yüzde 5'ine bu paraların yattığını görüyoruz. Yüzde 50'sine bu paraların yattığını görüyoruz. Geri kalanına da yüzde 30'una 425 lira, 600 lira gibi bahşiş gibi paraların yattığını görüyoruz.

Eryazgan, ödemelerin 3 bin liranın altında yapılmasına tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı'na sorunun düzeltilmesi için seslendi:

- Aile Hekimleri Federasyonu olarak Sağlık Bakanlığı'na çağrımız yaptığınız bu algıyı bir an önce düzeltip özür dilemeniz gerekiyor. Hem insanların 3 bin lira, bin 500 lira aldığını kamuoyuna bildiriyorsunuz hem 8 şart getiriyorsunuz hem de bu şekilde bir paranın yatmadığını görüyoruz.

# sağlık # türkiye # Resmi Gazete # doktor # sağlık bakanlığı # hekim # aile hekimleri # ek ödeme # Yusuf Eryazgan