Kahve satışına kota uygulaması

Kooperatif Marketlerde un, yağ ve şekerden sonra Türk kahvesinin de satışı 1-2 adet ile sınırlandırıldı. Kısıtlamanın mzel marketlerin stokçuluk yapmasını önlemek için yapıldığı belirtildi. Öte yandan un arzı nedeniyle ekmek fiyatları zamlandı iddiaları ile ilgili Toprak Mahsülleri Ofisi'nden açıklama geldi. Açıklamada "Un arzında endişeye gerek yok" ifadesi kullanıldı.

Kahve satışına kota uygulaması

Un, yağ ve şekerden sonra Türk kahvesine de kota geldi.

Kooperatif marketleri, temel gıda maddelerinin stokçuluk ile vatandaşa fahiş fiyattan satılmasını önlemek için başlattığı kota uygulamasına yeni ürünler eklendi. Un, yağ ve şekerden sonra şimdi de kahve satışlarına kota uygulanıyor.

Bazı marketlerde kahve satışı 1-2 adet ile sınırlandırıldı.

Bir kilo Türk kahvesinin fabrikadan çıkış fiyatı sadece son 6 ayda yüzde 64’ten fazla zamlandı. 6 ay önce 70 lira olan bir kilo Türk kahvesinin fabrikadan çıkış fiyatı bu ay itibarıyla 115 TL’ye yükseldi.

Bazı marketlerde yağ, şeker ve un reyonlarının önünde, ürünlerin satışlarının sadece 1 adetle sınırlandırıldığı açıklanmıştı. Bu ürünlere Türk kahvesi de eklendi.

Özellikle Tarım marketlerde ürünlerin üzerine yazılan yazıda "Stokçuluğun önüne geçilmesi" adına bu uygulamanın yapıldığının belirtilmesi dikkat çekti.

Marketlerin kotalı satış yöntemi, ürünleri daha çok vatandaşa ulaştırmak adına uyguladıkları bir politika olarak görülüyor.

TMO'DAN UN ARZI AÇIKLAMASI

Öte yandan Ekmek fiyatı zammı açıklamaları ile gündeme gelen "un olmadığı için zamlanıyor" iddiaları ile ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi'nden açıklama geldi.

Hububat ve un piyasalarında yaşanan fiyat artışlarıyla ilgili kamuoyunu yanıltıcı değerlendirilmeler yapıldığının belirtildiği açıklamada un arzı ile ilgili endişeye gerek yok ifadeleri yer aldı:

- TMO olarak un sanayimiz ile işbirliği içinde çalıştığımızı ve silolarımızdan çıkan ürünlerin fırınlara satışına kadar tüm aşamaları yakın takipte olacağımızı, ürün temininin kesintisiz devam ettiğini ve piyasaya un arzı konusunda herhangi bir endişeye gerek olmadığının altını bir kez daha çizmek isteriz.

# ekonomi # ün # kota # stokçuluk # tmo # Toprak Mahsulleri Ofisi # Türk Kahvesi