Özgürlük buluşması

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in özgürlüğüne kavuşması; sanat, siyaset ve basın dünyasının önemli isimleriyle kutlandı. Türkiye'nin önde gelen isimleri, Perinçek'in onur konuğu olduğu, Kralların Kralı lakaplı usta gazeteci Lütfü Akdoğan'ın verdiği davette bir araya geldi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 6 yıl sonra özgürlüğüne kavuşması, siyaset, sanat ve basın dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla kutlandı.

"Kralların kralı" lakaplı usta gazeteci Lütfü Akdoğan'ın verdiği davete çok sayıda önemli isim katıldı.

Eski Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Emekli Oramiral Nusret Güner, Eski Devlet Bakanı Ali Topuz, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Gazeteciler Rahmi Turan, Sabahattin Önkibar, Soner Yalçın, Mustafa Mutlu, ve Alev Coşkun, Sümerolog Muazze İlmiye Çığ, sanatçılar Sarper Özsan ve Levent Kırca, Profesör Doktor Kemal Alemdaroğlu, Mimar Doğan Hasol ve heykeltraş Mehmet Aksoy gibi önemli isimler katıldı.

Geceye Uluslararası alandan da önemli isimler yer aldı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu geceye mesaj gönderdi.

Ortadoğu konusunda uzman olan, Ortadoğu tarihine damga vuran liderlerin neredeyse tamamıyla görüşen Akdoğan bir konuşma yaptı.

Akdoğan, Türkiye'nin içine düştüğü duruma üzüldüğünü söyledi.

Akdoğan ardından sözü İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'e bıraktı. Perinçek, Türkiye'nin çok önemli zaferlere gebe olduğunu belirtti.

Perinçek onuruna verilen davet, şarkılar ve türkülerle devam etti. İşçi Partisi Lideri de bazı özgürlüğünü türkülerle kutladı.

Haber: Naci Eriş

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # işçi partisi # tahliye # davet # basın mensupları # lütfü akdoğan