Meclis'teki muhalefet partilerinden yeşil ışık

Hükümetin "Bedelli askerlik" önerisine Meclis'teki muhalefet partileri de yeşil ışık yaktı. CHP, "Biz de kanun teklifi vermiştik" dedi, MHP'den "Mesafeli durmayacağız" açıklaması geldi. HDP ise bedellik askerlik konusu bir adım daha öteye taşıdı "Zorunlu askerliğin kaldırılmasını" istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında duyurusunu yaptığı bedelli askerlik konusuna Meclis'teki muhalefet partileri de sıcak. Zira, CHP daha önce bedelli askerlikle ilgili kanun teklifi hazırlamış, MHP de bedelli askerliğe mesafeli durmayacağını yine grup toplantısında dile getirmişti.

Davutoğlu'nun açıklamaları grup toplantısında gündemine alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin daha önce verdiği kanun teklifini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun sözünü ettiği kanun teklifi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından hazırlanmıştı. Ancak, 28 yaşından büyüklere, 15 bin liraya bedelli askerlik imkanı getiren önerge işleme alınmadı.

Teklife, MHP kanadından da yeşil ışık yakıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 18 Kasım'daki grup toplantısında hükümete sinyali verdi.

Ve HDP. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısının ardından gazetecilerin bedelli askerlik ile ilgili sorularını yanıtladı. Demirtaş, hükümetin açıklamarından bir adım daha öteye gitti, "zorunlu askerliği kaldıralım" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # chp # mhp # tepkiler # bedelli askerlik # hdp