Vaka sayısı en düşük il Hakkari

İl bazında 7 günlük Kovid-19 vaka sayıları açıklandı. Karedeniz yine öne çıktı. Ordu, vaka yoğunluğunun en fazla olduğu il. En az vaka oranı ise Hakkari oldu.

Vaka sayısı en düşük il Hakkari

Haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarında Karadeniz Bölgesi alarm vermeye devam ediyor. Vaka yoğunluğunun en fazla olduğu il Ordu. Kentte, her 100 bin kişiden 228'inde virüs tespit edildi.

Kentteki vakaların yüzde 80 oranında ev ve işyeri temaslı olduğu tespit edildi. Kovid-19 ile mücadelede ek tedbirler alındı.

Ev içi bulaşın önüne geçilmesi için misafir kabul etme, misafirliğe gitme, taziye amaçlı ev ziyareti, gün yapma gibi sosyal faaliyetlere izin verilmeyecek.

Düğün, nişan, kına, mevlit, taziye gibi toplu etkinliklere müsaade edilmeyecek. Cenaze merasimlerine katılanların sayısı 30'u geçmeyecek.

Hayvancılıkla uğraşanlar hariç, 27-28 Şubat ve 6-7 Mart'ta kırsal mahallelere ve yaylalara gidişe izin verilmeyecek.

Vaka oranlarının en az olduğu il ise Hakkari.

Her 100 bin kişide vaka sayısının 3,21 olduğu kentte sıkı tedbirler ve vatandaşların kurallara uyması olumlu sonuç verdi.

Hakkari'de yaşayanlar bir an önce normalleşmek istiyor.

# ordu # koronavirüs # Hakkari # Kovid19 # vaka # karadeniz # sağlık bakanlığı # hayvancılık # normalleşme # cenaze # valilik # kırmızı alarm # yerinde karar # vaka yoğunluğu # HASA