Tüm ATM'lerdeki 'şüpheli işlemler' mercek altında

ATM'lerden para çekme miktarı-süresi, cebe havale yöntemi, ön ödemeli kartlar, elektronik cüzdanlar, sanal kartlar, elektronik paralar gibi yöntemlere yeni tedbirler geliyor

Tüm ATM'lerdeki 'şüpheli işlemler' mercek altında

Ekonomi yönetimi, suç gelirlerinin aklanmasını önlemek için bankacılık işlemleri konusunda yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. ATM'lerden para çekme miktarı-süresi, cebe havale yöntemi, ön ödemeli kartlar, elektronik cüzdanlar, sanal kartlar, elektronik paralar gibi yöntemlere yeni tedbirler geliyor.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, ATM'lerden hemen her gün maksimum meblağda para çekenler takibe alınırken, şüphe varsa çifte bildirimde bulunulacak. ATM kullanımında günlük, haftalık, aylık tutar sınırlaması getirilecek, cepte havale konusunda da düzenleme yapılacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Türkiye Bankalar Birliği ve Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında ATM'lere de "şüpheli işlem" sınırlaması getirilecek. MASAK da illegal bahis-kumarla elde edilen paralarının aklanmasını önlemek için özel bir e-posta grubu oluşturdu. Suç gelirlerine BDDK ile işbirliği yapılarak ATM ya da şubelerden çekilmeden el konulabiliyor.

ATM'ler ve cebe havalede abartılı, dikkat çekici görünen işlem sayısına bakılacak. Müşterileri mağdur etmeden cepten havalede dikkat çekici şekilde günde 5-6'dan fazla işlem yapılıyorsa bu konuda sınırlama getirilecek.

MASAK, bankaların da şüpheli işlemler konusundaki yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini de yakından izliyor.

ulusal.com.tr

# Para # kart # ATM # cüzdan