İletişim Başkanı Fahrettin Altun: ''Özgürlük adı altında terör ve FETÖ propagandası yapılıyor''

Anadolu Yayıncılar Birliği, İstanbul'da Dijital Dünya Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun en büyük tehdidin 'dijital faşizm' olduğunu vurguladı. Küresel medya şirketlerinin terör ve FETÖ propagandalarına izin verdiğini söyleyen Altun, ''Yurt dışı kaynaklı dezenformasyon milli güvenlik sorunu olarak görüyoruz.'' dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: ''Özgürlük adı altında terör ve FETÖ propagandası yapılıyor''

Anadolu Yayıncılar Birliği'nin Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği Dijital Dünya Çalıştayı'nda yeni iletişim teknolojileri ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yaptı.

Dijitalleşmenin inkar edilemez bir gerçek haline geldiğini belirten Altun, her alanda hızlı bir değişim yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, bugün karşı karşıya olunan en büyük tehditlerden birinin de dijital faşizm olduğuna dikkati çekti.

Ulusalararası medya şirketlerinin "özgürlük" adı altında terör ve FETÖ propagandana izin verdiğini söyleyen İletişim Başkanı, "Özellikle yurt dışı kaynaklı dezenformasyonu milli güvenlik sorunu olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de çalıştayda konuştu. Dijital medya hakkında bilgiler verdi. Türkiye'de 1290 lisanslı Ulusal ve yerel televizyonun olduğunu söyledi. "Dijital medya geleneksel medyanın rakibi değil yardımcısıdır" diyen Şahin, yayın şekli değişse de hala temeli geleneksel medyanın oluşturduğunu belirtti. RTÜK Başkanı yeni düzenleme sonrası yabancı seç izle platformlarının mali ve diğer sorumluluklarını yerine getirdiğini kaydetti.

# istanbul # fetö # terör # fahrettin altun # rtük # propaganda # terör propagandası # Özgürlük # Ebubekir Şahin # RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin # İletişim Başkanı Fahrettin Altun # dezenformasyon # milli güvenlik