Genelkurmay hükümeti uyarmıştı!

Genelkurmay Başkanlığı 16 Haziran'daki Bakanlar Kuruluy toplantısında AKP iktidarını Suriye'nin Kuzeyinden yönelen tehditlere karşı uyarmıştı. TSK, ABD'nin bölgeyi yeniden şekillendirmeye çalıştığını ve Kürt koridoru için Türkiye'de iç karışıklık yaratabileceğini raporlarla hükümete iletmişti.

Genelkurmay hükümeti uyarmıştı!

Türk Silahlı Kuvvetleri 16 Haziran'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamayı önceden görüp iktidarı uyarmıştı.

Bakanlar Kurulu toplantısına katılan TSK'nın komuta kademesi, Suriye'nin kuzeyinde Amerika'nın bir Kürt devleti için alt yapı hazırladığı tespitinde bulundu.

TSK, tehdidin Suriye'den sonra Türkiye'ye yöneleceğini vurguladı. Sınırdaki güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığı, PKK'nın Türkiye'ye sızma girişimlerini artıracağı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın kabine sunduğu raporda; ABD desteği ile oluşturulan "Kürt koridoru"nun güvende olması için, Türkiye’de iç karışıklık yaratılabileceği belirtilmişti.

Bakanlar Kurulu'nun ardından üst üste iki ayrı güvenlik zirvesi yapıldı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile ilgili asker ve güvenlik bürokratları uyarıları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da aktardı. Güvenlikli bölge fikri nedeniyle IŞİD ve PKK'nın Türkiye'de eyleme kalkışabileceği üzerinde durulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # şanlıurfa # genelkurmay başkanlığı # bombalı saldırı # intihar saldırısı # patlama anı # ankarada alarm # sanliurfada patlama