Avrupa Birliği saldırıdan sonra bunu tartışıyor!

Fransa'daki terörist saldırılar, Avrupa Birliği vize politikasının da tartışmaya açılmasına neden oldu. Avrupa Birliği içişleri bakanları sınır kontrolü olmadan yolculuk imkanı sağlayan Schengen sistemini sertleştirmeyi gündeme getirdi.

Avrupa Birliği saldırıdan sonra bunu tartışıyor!

Fransa'da Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırının ardından Avrupa Birliği, Schengen'in sıkılaştırılmasını tartışmaya başladı.

Avrupa Birliği içişleri bakanları Fransa'nın çağrısı ile bir araya geldi. Toplantıya 11 ülkenin ilgili bakanları ile Amerika Adalet Bakanı Eric Holder (Erik İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Schengen Anlaşmnası'nın gözden geçirilmesini istediklerini ifade etti. Diaz, Avrupa Birliği'ndeki hareket kabiliyetinin terör saldırısı düzenlemek isteyen kişilerin hareketini kolaylaştırdığını belirtti.

Fransa İçileri Bakanı Bernard Cazeneuve (Bernar Kazönöv), Avrupa Birliği yasalarının terörle mücadele için yeterli olmadığını savundu.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel de Schengen ülkeleri arasında istihbarat paylaşımının artırılmasını istedi.

Schengen'in sıkışaltırılmasının, mevcut vize uygulamalarında orta ve uzun vadede dolaylı bir etkinin söz konusu olabileceği berlitiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# saldırı # fransa # ab # schengen