AK Parti'de yeni kurmaylara ilk talimat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yönetimin belirlendiği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında ilk talimatını verdi. 2023 seçimlerinin dönüm noktası olduğuna işaret eden Erdoğan'ın kurmaylarına "Masa başında değil sahada olacağız" talimatı verdiği öğrenildi.

AK Parti'de yeni kurmaylara ilk talimat

2023 seçimlerinin dönüm noktası olduğunu belirtti, kurmaylarına sahada birebir çalışma talimatı verdi.

AK Parti 7'nci Olağan Büyük Kongresi'ni 24 Mart'ta tamamladı. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçildiği kongrede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Merkez Yürütme Kurulu'nu da belirledi:

- Türkiye'yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah Cumhur İttifakı'yla kavuşturacağız.

- Şimdi 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz.

MKYK üyeleriyle ilk toplantısını kongre akşamı yapan Erdoğan'ın kurmaylarına verdiği ilk talimat da ortaya çıktı. 2023 seçimlerinin dönüm noktası olduğunu belirten Cumhurbaşkanının "Masa başında değil sahada olacağız" talimatı verdiği öğrenildi. 2024'te de yerel seçimler olduğunu ifade eden Erdoğan'ın "kapı kapı dolaşın, vatandaşın dertlerini dinleyin" dediği kaydedildi:

- AK Parti olarak yeni bir heyecanla, daha büyük bir aşkla 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz.

2023 perspektifi ile MKYK ve MYK'da değişikliğe gittiği belirtilen Erdoğan'ın Meclis grubunda yaptığı görevlendirmeler de güçlenme adımları olarak değerlendirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Grup Başkan vekilliğine getirildi. Mustafa Elitaş da grup başkanvekili oldu. Özlem Zengin ise Grup Başkanvekilliğinden AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi.

Erdoğan'ın yeni Anayasa çalışmalarında ve Meclis'e gelecek önemli yasal düzenlemelerle ilgili ekibini etkin kullanmak istediği belirtildi:

Bu yeni anayasanın temelinde, ülkemizin gücü, güvenliği, istikrarı, kazanımları ve elbette hedefleri bulunmalıdır.

# ak parti # mahir ünal # cumhurbaşkanı erdoğan # Merkez # yönetim # MKYK # toplantı # MYK # görevlendirme # mustafa elitaş # kadro # Başkanvekili # talimat # yönetim kurulu