TSK'nın 'Timsahlar'ı düşmana korku salıyor

Karada, denizde ve havada şiarıyla, her türlü zor koşulda mücadele etmek için yetiştirilen amfibi Timleri, eğitimlerinin sonunda Timsah kabiliyeti kazanıyor. Timsahlara verilen o inanılmaz eğitim görüntülerini İzmir Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı kamuoyuyla paylaştı.

TSK'nın 'Timsahlar'ı düşmana korku salıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Timsah olarak adlandırılan gücü, amfibideniz piyadeleri, karada ve suda görev yapabilme yetenekleri sayesinde kritik vazifeleri başarıyla gerçekleştiriyor.

Vatanın bölünmez bütünlüğünü, mavi vatan ve tüm uluslararası sularda hak ve menfaatlerini korumakla görevlendirilen Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı personelleri, derin suların yanı sıra karada da yetenek isteyen harekatlar gerçekleştirebiliyor.

Bu seçkin askerler, üstlenecekleri önemli görevler için zorlu eğitimlerden geçiyor. Fiziki yetenekleri, ve zor şartlarda görev yapma kabiliyetlerine göre çeşitli kadrolarda istihdam edilen amfibilerin tamamı subay, astsubay, uzman ve sözleşmeli er olarak profesyonel personelden oluşuyor.

Gerçek çatışma ortamının yaratıldığı alanlarda, gece ve gündüz eğitimlerinden geçerek üst düzey kara ve deniz fizik kondisyonu kazanan amfibi timleri; baskı altında görevini icra edebilme, yakın dövüş teknikleri, esaretten kurtulma, teçhizatlı arazide uzun mesafe intikal ve hedef bulma gibi kabiliyetlerle donatılıyor.

Askerler, yerine getirecekleri her türlü görev için çetin şartlardaki eğitimler sonunda karada ve suda harekat icra edebilen Timsah yeteneği kazanıyor.

Sila kullanmada üst düzey olan bu askerler, eğitimlerinde uzun mesafedeki küçük hedefleri tam isabetle vuruyor.

Timsah gücü, en zorlu görevleri deniz piyade andında geçen ''Ya zafer ya ölüm'' sözlerinden hareketle yerine getiriyor. ''Vatan sağ olsun'' diye biten deniz piyade andı, bu özel yetişmiş birliğin görevlerindeki korkusuzluğu ifade ediyor.

# tsk # eğitim # Deniz # asker # Hava # kara # komutanlık # tim # Timsah # Amfibi # tugay # amfibi deniz piyadesi