İzmir merkezli terör operasyonunda 5 kişi tutuklandı

İzmir'de merkezli olarak başlatılan terör operasyonunda 5 kişi tutuklandı 38 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile birlikte 4 kişiye ise ''ev hapsi'' tedbiri kararı verildi.

İzmir merkezli terör operasyonunda 5 kişi tutuklandı

MLKP, TKP/ML, DSİH ve PKK/YPG terör örgütlerine düzenlenen operasyonda Sulh Ceza Hâkimliği kararlarını açıkladı. 5 kişi tutuklandı 38 kişiye de adli kontrol şartı uygulandı.

İzmir merkezli operasyon 14 Ocak günü eş zamanlı olarak 12 ilde yapıldı. 34'ü MLKP, 8'i DSİH, 1'i TKP/ML ve 8'i PKK/YPG terör örgütü üyesi olduğu belirtilen 51 şüpheliden 49'u gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında avukat, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, ziraat mühendisi, öğretmen gibi meslek grubundan kişilerin olduğu belirtildi.

Gözaltındaki 47 kişinin Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubede yapılan sorgularının ardından şüpheliler savcılığa sevk edildi. Sulh Ceza Hakimilğine çıkarılanlardan 5'i tutuklandı, 38'i adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da bulunduğu 4 şüpheliye ise ''ev hapsi'' adli kontrol tedbiri uygulandı.

Kovid-19 hastalığı nedeniyle karantinada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü olduğu belirtilen O.M. ile ameliyat için hastanede olan bir şüphelinin bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

# izmir # pkk # YPG # terör operasyonu # ev hapsi # mlkp # TKPML # DSİH