Türk Metal-Sen Genel Başkanı duyurdu: Emek cephesi ile işveren anlaştı

Çin'li Xiaomi teknoloji şirketine karşı günlerdir mücadele eden emekçilerin mücadelesi sonuç verdi. Türk Metal Sendikasına üye olduğu için işten çıkarılan işçilerle ilgili olumlu haberi sendikanın genel başkanı Pevrul Kavlak, duyurdu. Kavlak, işverenle görüşmeler sonucu sunulan koşulların kabul edildiğini belirtti. İşverenin tüm işçilere yeniden işbaşı yaptıracağını vurguladı.

Türk Metal-Sen Genel Başkanı duyurdu: Emek cephesi ile işveren anlaştı

Günlerdir kararlılıkla mücadele ettiler. Mücadele sonucu yapılan görüşmeler olumlu yönde ilerledi.

Dünyaca ünlü Çin'li XiaomiSalcomp teknoloji şirketinin İstanbul Avcılar'daki fabrikasında çalışan onlarca işçinin işine sendikalı olduğu için son verilmişti.

Türk Metal Sendikası'nın işverenle yaptığı görüşmeler olumlu sonuç verdi. Son durumu Sendikanın Genel Başkanı Pevrul Kavlak, paylaştı:

- Daha insanca bir yaşam için daha iyi bir ücret ve sosyal haklar için aşınız, ekmeğinizi alın teriniz için Türk Metal'e üye oldunuz. Bazı sıkıntılar yaşandı,ancak değerli arkadaşlarım, Salcomp Xiaomi işvereni ile 15 eylül 2021 günü yaptığımız görüşmenin ardından, kendilerine anlaşmak için sunduğumuz koşullar, işveren tarafından kabul edilmiştir. Buna göre; işveren Türk Metal'e üye olmaları nedeniyle işten çıkarılan tüm arkadaşlarımıza yeniden işbaşı yaptıracaktır.

Kavlak, 21 Eylül Salı günü, işveren tarafının avukatı ve sendika yöneticilerinin bir toplantı daha yapacağını ifade etti. Toplantıda işçilerin işe dönüş koşulları belirleneceğini duyurdu:

- Sendikamız, buna karşılık bir iyi niyet göstergesi olarak, iş yeri önünde bulunan ses aracı ve diğer araçları iş yeri önünden kaldıracak. Pazartesi günü yeniden iş yeri önünde toplanılacak, salı günü anlaşma kesinleşene kadar eyleme devam edilecektir. Salı günü yapılacak görüşmede anlaşma sağlandığı takdirde bütün arkadaşlarımız kesin olarak iş yerlerine dönecektir.

Kavlak, işverenin sendikal haklarla ilgili sunulan maddenin de kabul edildiğini paylaştı:

- Bir diğer koşulumuz olan, sendikal haklara saygı gösterilmesi, sendikal baskı yapılmaması ve yetki itirazının geri çekilmesi de işveren tarafından kabul edilmiştir. İşveren yetki itirazını çekmek üzere salı gününden sonra hemen başvurusunu yapacak ve toplu iş sözleşmesi süreci 1 Ekim'den itibaren başlayacaktır. Toplu iş sözleşmesinden, bu tarihe kadar üye olanlar yararlanacaktır.

# istanbul # çin # işçi # emekçi # Türk Metal Sen # Xiaomi # Salcomp