Mesut Özil'in kaçak villası mühürlendi

Acun Ilıcalı ve Mesut Özil’in evlerinin de olduğu İzmir Çeşme’deki kaçak lüks yapıların yıkım kararını CHP’li belediye 7 ay sonra işleme aldı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun suç duyurusunun ardından, Çeşme Belediyesi lüks villaları mühürledi. Fenerbahçeli yıldız futbolcu Özil’e ait kaçak yapının önümüzdeki günlerde yıkılması bekleniyor.

Mesut Özil'in kaçak villası mühürlendi

İzmir Çeşme’deki Acun Ilıcalı ve Mesut Özil’in lüks villalarının olduğu bölge ile ilgili yıkım kararı işleme kondu. CHP’li Çeşme Belediyesi 6 ay 22 gün sonra, Ekinoks Derneği’nin çabaları sonucunda harekete geçti.

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, kaçak yapılarla ilgili suç duyurusu yaptı. Bu gelişme üzerine CHP’li belediye daha fazla direnemedi. Çeşme Belediyesi arkeolojik sit alanı üzerine yapılan villaların kaçak bölümlerini mühürlemek zorunda kaldı.

Ulusal Kanal’ın gündeme getirdiği Lüks Villalar için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün 18 Mart ve 30 Temmuz 2021 tarihlerinde yıkım kararı almıştı. Kararı uygulaması için Çeşme Belediyesi’ne tebliğ etmişti.

Sürecin takipçisi Ekinoks İzmir Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Kumaş son gelişmeyi değerlendirdi.

Belediye ekipleri Fenerbahçeli yıldız futbolcu Mesut Özil’in villasındaki kaçak kısımları mühürledi. Önümüzdeki günlerde kaçak yapıların yıkılması bekleniyor.

Acun Ilıcalı’nın villasındaki kaçak kısımlarla ilgili işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

# izmir # Çeşme # izmir çeşme # Çeşme Belediyesi # mesut özil # kaçak # villa # acun ılıcalı # kaçak villa # yıkım kararı