13. Savunma Sanayii Fuarı

Savunma sanayisinin kalbi IDEF'te atıyor. Dünyadaki ilk 5 savunma fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın 13'ncüsü düzenlendi. Fuara 50'den fazla ülke katıldı. Türkiye ise yeni geliştirilen milli sistemleri ile IDEF'e damga vurdu...

Dünyadaki ilk 5 savunma fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 13. kez kapılarını açtı. Fuara bu yıl 50'yi aşkın ülkeden yaklaşık 800 firma katıldı.

İstanbul TÜYAP'da 12 Mayıs'a kadar açık olacak fuarda özellikle yerli imkânlarla geliştirilen milli silah ve savunma sistemleri ön plana çıkıyor.

Türkiye'nin gökyüzündeki yeni silahları fuarda dikkat çekti.

Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ, Türkiye'de ilk olan kamikaze ve gözetleme maksatlı otonom drone sistemlerini fuarda tanıttı. Şirketin Alpagu, Kargu ve Togan hava araçları görücüye çıktı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'nin ATAK helikopterleri ile Hürkuş da fuardaki yerini aldı.

ASELSAN ise 5 dönümlük alanda fuar tarihinin en büyük katılımıyla 317 ürün ve sistem sergiliyor. Şirketin göze çarpan ürünleri arasında seyir füzeleri ve Korkut Hava Savunma Top Sistemi ile İHTAR "Anti-Drone" Sistemi var.

Yine ASELSAN'ın VATOZ Sensör Yönetim Sistemi ön plana çıkan deniz sistemleri arasında...

TÜBİTAK ve BİLGEM'in geliştirdiği, milli mobil lazer de sınır güvenliği savunmasındaki en etkili silahlar arasında göze çarpıyor. Yeni nesil zırhlı araç Amazon'a entegre edilen sistem, IDEF'te tanıtılıyor.

ROKETSAN'ın roket, füze ve güdümlü mühimmatları da Türkiye'nin önemli silahları... KAAN füzesi ve TRG-300 Kaplan füzesi standlarda ilk kez sergileniyor.

Türkiye'nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi Otokar'ın ALTAY tankı yeni versiyonunu ile IDEF’te... Barış destek operasyonları için asimetrik muharebe koşullarına uygun geliştirilen yeni versiyon ALTAY, fuarın en fazla ilgi çeken ürünlerinden birini oluşturuyor.

ulusalkanal.com.tr

# firma # Sanayi # savunma # modern # ıdef # savunma sanayii fuarı