Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasında uzlaşma sağlanamadı

Türk-İş’e bağlı Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde uzlaşı sağlanamadı. Sendika, birinci altı ay için bin 500 lira, ikinci altı ay için de 300 lira zam talep etti. İşveren ise birinci altı ay için 500 ikinci altı ay için de 300 liralık teklif sundu. Anlaşma sağlanamaması üzerine dosya ara bulucuya gitti.

Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasında uzlaşma sağlanamadı

Haber: Seda Akyüz

Haber-İş Sendikası’na üye Türk Telekom'da çalışan işçilerin 2021-2022 yılında maaşlarına yapılacak ücret zamları için görüşmeler 5 Nisan’da başladı. Sendika, birinci altı ay için bin 500 lira, ikinci altı ay için ise 300 lira zam talep etti.

Tatil günlerinde fazla çalışmada ise yüzde 100 artırılmak üzere ödeme yapılması istendi. Teklifte evlenme yardımının birinci yılda 2 bin 500, ikinci yılda 3 bin 500 lira olarak belirlenmesi teklif edildi. Her sendika üyesine bir defaya mahsus olmak üzere ilk çeyrek kâr payı açıklandıktan sonra Haziran ayında net 2 bin lira ödüllendirme primi verilmesi talep edildi.

Kurban ve Ramazan bayramlarında da işçilere birinci yıl net bin lira, ikinci yılda da bin 500 lira artış yapılması istendi.

İşveren tarafı ise zam ücretine ilişkin birinci yılın ilk altı ayında 500, ikinci altı ayı için ise 300 liralık zam artışı sundu.

Tarafların maaşlara yapılacak zam artışı ve bazı sosyal haklarda anlaşamaması üzerine görüşmelerde ilk 60 günlük yasal süreç doldu. Dosya ara bulucuya gönderildi. Taraflar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın belirleyeceği ara bulucu heyeti başkanlığında bir araya gelecek.

15 günlük ara bulucu süresinde yapılacak görüşmelerden de sonuç çıkmamasının ardından bu kez ikinci 60 günlük yasal süreç başlayacak.

# açıklama # kar # kurban # tatil # maaş # toplu iş sözleşmesi # ramazan # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # türk telekom # uzlaşma # dosya # Haberİş Sendikası