İsrail'in suç ortağı ABD: Saldırılardan önce İsrail'e 735 milyon dolarlık füze satışı onaylandı

İsrail, işgal altındaki Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor. Filistinli direniş örgütleri, İsrail'in saldırılarına füzelerle karşılık verdi. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri’nin, Gazze saldırılarından önce İsrail'e 735 milyon dolar değerinde füze satışına onay verdiği ortaya çıktı.

İsrail'in suç ortağı ABD: Saldırılardan önce İsrail'e 735 milyon dolarlık füze satışı onaylandı

Filistin topraklarına yönelik terör eylemlerini sürdüren İsrail, Gazze’de yine sivilleri hedef aldı.

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin kuzeyi ve batısındaki mahallelere gece boyunca hava saldırıları düzenledi. Er-Rimal Mahallesinde vurulan 6 katlı Kahil Apartmanı tamamen yıkıldı.

Güvenlik ve sağlık kaynakları, saldırılarda can kaybı ya da yaralanma olmadığını bildirdi.

İsrail’in saldırılarına Filistin’deki direniş örgütleri füzelerle yanıt verdi. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kolu Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e füze saldırıları düzenledi.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri’nin, Gazze saldırılarından önce İsrail'e 735 milyon dolar değerinde hassas güdümlü füze satışına onay verdiği ortaya çıktı.

Washington Post gazetesi'nin, kongre kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Biden yönetimi füze satışı onayını, 5 Mayıs’ta Kongreye bildirdi.

Haber göre, Demokrat Kongre üyelerinden bazıları bu satıştan rahatsız oldu, İsrail’e füze satmak yerine, ateşkes için baskı yapılması görüşünü dile getirdi.

Joe Biden yönetimi ise katliam ile ilgili sorulardan kaçmayı sürdürüyor. Bir gazeteci, ABD Başkanı Biden'a "İsrail'in orantılı davrandığını düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Biden, soruya yanıt vermeden salonu terk etti.

İsrail'in Filistin'e saldırıları Tunus, Yemen ve Arjantin'de protesto edildi. Mitinglerde bir araya gelen on binlerce kişi, İsrail'in saldırılarını lanetlerken, Filistin ile dayanışma çağrısı yaptı.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, şu ana kadar 61'i çocuk 212 kişi yaşamını yitirdi, bin 400 kişi yaralandı.

# israil # filistin # gazze # dolar # miting # Amerika Birleşik Devletleri # işgal # gazze şeridi # Filistinli