İzmir’deki Kültürpark yeniden planlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kültürpark planını onayladı. Ulusal Kanal'a konuşan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, planın bazı maddelerinde uzlaşılamadığını, koruma kurulundan planın bu şekilde geçmesini beklemediklerini, yönetim kurulu gerekli görür ise yargı yoluna başvurabileceklerini belirtti.

İzmir’deki Kültürpark yeniden planlandı

İzmir’in şehir içindeki en önemli yeşil alanlarından olan Kültürpark’ın yeni planı İzmir Büyükşehir Belediyemeclisinden geçti.

Yeni planda birçok eksiklik olduğunu vurgulayan Mimarlar Odası’nın İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman Ulusal Kanal’a konuştu. Kahraman, yapılan yapılaşmanın yeni tehlikelere yol açabileceğini söyledi.

Kültürpark’ta, hangarların yıkılması bir avantaj sağlayacak ancak yerlerine en az 12000 m2 lik yapıların yapılması ve bu yapıların işlevlerinin bilinmiyor olması park kimliğinin ortaya çıkmasında engel teşkil edecek.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, yeni planla birlikte Kültürpark’ın Doktor Behçet Uz’un Kültürpark’ın 1982 yılındaki açılışında yaptığı konuşmayı kanıt olarak sunarak kurucu iradenin de Lültürpak’ta yapılaşmanın gereksiz olduğunu belirttiğini aktarıyor. Gaziemir’deki yeni fuar alanını hatırlatan Kahraman, alanda fuar işlevine gerek olmadığını ifade etti.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Kültürpark’ın kent parkı olarak gelecek kuşaklara aktarılması için desteklerini vermeye devam edeceklerini belirtiyor.

# izmir # meclis # mimarlar odası # gaziemir # kahraman # kültürpark # İzmir Büyükşehir Belediye # İlker Kahraman