Türkiye Taş Kömürü Kurumunun Armutçuk ve Amasra B sahası özelleştirilecek

Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun iki sahası özelleştirme sürecine sokuldu. Kuruma ait Armutçuk ve Amasra B sahasının özel sektöre verileceği belirtildi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, üretim vurgusu yaptı, "özelleştirmeye karşıyız" dedi.

Türkiye Taş Kömürü Kurumunun Armutçuk ve Amasra B sahası özelleştirilecek

Zonguldak'ta madencilerin tepkisini çeken özelleştirme kararı alındı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na ait Armutçuk ve Amasra B sahasının özel sektöre verileceği belirtildi.

TMMOBMaden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Yönetim Kurulu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun ve taş kömürünün stratejik konumda olduğuna dikkat çekti.

- Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun kısa ve uzun vadeli ihtiyaçları görmezden gelinmiş, yarattığı katma değer yok sayılarak kurumun işlevsizleştirilmesi ve tasfiye edilmesi gündemden düşürülmemiştir. Her ne kadar TTK’nın kapatılmayacağı politikacılar tarafından söylense de gerçek amacın zarar bahane edilerek taliplilerine Amasra B ve Armutçuk’ta olduğu gibi devredilmesidir.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim SekreteriTayfun Demir, yanlış politikalara dikkat çekti. Kurumun zarar ettirilmemesi gerektiğini söyledi.

Özelleştirmelere karşı olduklarını söyleyen Demir, üretim vurgusu yaptı.

# zonguldak # üretim # TMMOB # Türkiye Taş Kömürü Kurumu # taş kömürü # Armutçuk # Tayfun Demir