Yapımı 132 yıl süren ''Taş Yolu'' ilgi odağı oldu

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bulunan ve yapımı 132 yıl süren Taş Yolu, ‘dünyanın en zorlu yolları’ arasında gösteriliyor. Çok sayıda tüneli, virajı, keskin uçurumları ve doğal güzellikleri olan bu yol her mevsim adrenalin tutkunlarının akınına uğruyor.

Yapımı 132 yıl süren ''Taş Yolu'' ilgi odağı oldu

Engebeli yolları, keskin virajları ile adrenalin tutkunlarına her mevsim ev sahipliği yapıyor.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bulunan Taş Yolu, yapım süreci ve kıvrımlı yolları ile dikkat çekiyor. 1870 yılında başlayan yolun yapımı tam tamına 132 yıl sürdü. Bu uzun serüvenin arından Taş Yol, Erzincan’ı İç Anadolu’ya bağlayan bir damar haline geldi.

Karanlık Kanyonu’nu ilkel aletlerle ile oyan yöre halkının 132 yıllık çalışmalarının ardından devletin de desteği ile yol 2002 yılında hizmete açıldı.

Önceleri dar olan ve yalnızca yürüyerek geçilebilen yol, daha sonra araç geçişi için genişletildi. 10 kilometre uzunluğundaki Taş Yolu yapımıyla Kemaliye’yi Sivas'ın Divriği ilçesine ve buradan İç Anadolu’ya bağladı.

Yolun bulunduğu Karanlık Kanyon ise dünyanın sayılı kanyonları arasında yer alıyor. Kanyon, içinde barındırdığı 45 tünel, keskin viraj ve uçurumları ile her dönem macera tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Kemaliye Doğa Sporları Kulübü Başkanı Dilşat Özpan ise yolun yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çektiğini söyledi.

# Erzincan # Sivas # iç anadolu # uçurum # divriği # kemaliye # kanyon # Taş Yolu # erzincan kemaliye # macera