İnci kefali avlama yasağı başladı

Van Gölü'nde yaşayan inci kefalleri yumurtlamak için göç etmeye başladı. Üreme döneminde suyun akışının tersine yüzmesi ile ünlü inci kefalleri, av yasağı boyunca jandarma ekiplerince sıkı tedbirlerle korunuyor.

İnci kefali avlama yasağı başladı

Van Gölü'ne kıyısı olan Van'ın ve Bitlis'in ilçelerinde yaklaşık 15 bin kişinin geçim kaynağı, inci kefalinin tatlı sulara göçü başladı.

Yumurtalarını bırakmak için suyun akış yönünün tersine yüzen İnci kefalinin avlanması, bulundurulması ve satışı bu dönemde yasak.

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Edremit Bot Komutanlığı ve koruculardan oluşan güvenlik güçleri, 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında, inci kefalinin korunması için, yoğun mesai yapıyor.

Gölde ve akarsularda botlarla sürekli devriye gezen jandarma ekipleri, bir yandan da göle kıyısı olan yerleşim yerlerindeki vatandaşları balığın korunması için bilinçlendiriyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekipleri de balık satışının yapıldığı iş yerlerini denetleyerek kaçak avlanmanın önüne geçmeye çalışıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, ekiplerin gözlemleyemediği bölgelerin de dronelarla izlendiğini belirtti.

Görentaş turizm açısından önemli olan balıkların korunması için vatandaşlara çağrı da bulundu.

# su # bitlis # van # turizm # jandarma # üretim # van gölü # Edremit # inci kefali # zabıta # avlama # akarsu # Van Gölü inci kefali # Tarım ve Orman Müdürlüğü # İbrahim Görentaş