Perinçek'ten Başbuğ'a Kontrgerilla yanıtı: ''Sayın İlker Başbuğ kontrgerillayı Silivri Cezaevi'nde de mi görmemiş?''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ''Kontrgerilla diye bir yapılanmayı ne gördüm ne şahit oldum'' sözlerini değerlendirdi. Ergenekon sürecinde Başbuğ’u cezaevine sokan gücün kontrgerilla olduğunu vurgulayan Perinçek, NATO üyesi her ülkede ABD'nin yönettiği bu tip yapılanmaların olduğunu söyledi. Doğu Perinçek, Ak Parti'yi de asker-vesayet kompleksinde olmakla eleştirdi: "Bu çok yanlış ve tehlikeli" dedi.

Perinçek'ten Başbuğ'a Kontrgerilla yanıtı: ''Sayın İlker Başbuğ kontrgerillayı Silivri Cezaevi'nde de mi görmemiş?''

Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programında konuşan Vatan PartisiGenel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, NATO üyesi bütün ülkelerde ABD tarafından kontrol edilen gladyo ve kontrgerilla yapılanmalarının bulunduğunu belirtti: ''Bu bir NATO gerçeğidir'' dedi.

Görevi süresince kontrgerilla diye bir yapılanma görmediğini iddia eden Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'ten yanıt geldi.

Perinçek, ''Üye olan bütün ülkeler NATO'ya girişle birlikte kendi devletlerinin içinde ABD tarafından kontrol edilen böyle bir cihazı kurmayı kabul ediyorlar'' dedi.

''Türkiye de bu yapıyla tanıştı'' diyen Perinçek, yakın siyasi tarihteki darbe süreçlerini hatırlattı.

Doğu Perinçek, ''12 Mart'ta 1971, 12 Eylül 1980, 15-16 Temmuz 2016 Biz kontrgerillayı buralarda tanıdık. Hatta FETÖ Gladyosu filan dediğimiz zaman ya bunun askeri nerede silahı nerede bu bir cemaat filan diyorlardı. Biz de diyorduk ki onun silahı Türk ordusunun cephaneliklerinde Türk polisinin cephaneliklerinde… 15-16 Temmuz'da da dedik ki, gördünüz mü şimdi silah neredeymiş'' ifadelerine yer verdi.

Vatan Partisi Lideri Perinçek, 15 Temmuz'da Türk Ordusunun, milletini de yanına alarak Gladyo'yu ezdiğini de vurgulayarak, ''Bu NATO’da tektir. İkinci bir örneği yok. Yani NATO’da Gladyo'yu silahla ezen tek ülke var Türkiye. Bu çok önemli; demek ki NATO içerisinde NATO'dan zincirlerini koparma kırma yeteneği olan bir numaralı ülke Türkiye'' cümlelerine yer verdi.

Doğu Perinçek, İlker Başbuğ'un açıklamaları ve Gazeteci Can Ataklı'nın yazısıyla tekrar alevlenen darbe tartışmalarına da değerlendirdi. ''Gladyo artıklarının Türkiye'de tekrar darbe yapması mümkün değil'' diyen Perinçek, Ak Parti'yi de asker-vesayet kompleksinden çıkamamakla eleştirdi. Bu kompleksin çok yanlış ve çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Vatan Partisi Lideri Perinçek, ''Bunlar tortular. Yani AK Parti içerisinde ta İttihat Terakki'ye 1908'lere Abdülhamit zamanına uzanan bir asker korkusu, sendromu var. Vesayet rejimi filan bu korkunun kalıntıları. 12 Mart'ı yaşadık, 12 Eylül'ü yaşadık, bu dönemden hangi kesim beslendi; gerici kesim, İslamcı geçinen kesim. O asker olmasa bile içerdeki bu kompleks onu yaratmaya çalışıyor, TV programlarında da görüyoruz ak parti cenahında. Bu çok yanlış ve çok tehlikeli'' dedi.

# vatan partisi # ilker başbuğ # Doğu Perinçek # Silivri # genel başkanı # Kontrgerilla