Salgın nedeniyle kırtasiye esnafı krizin eşiğinde

Kovid-19 salgını kırtasiye esnafının belini büktü. Umutlarını okulların açılışına saklayan esnaf, AVM ve zincir marketlerin kırtasiye satışı nedeniyle yine hüsrana uğradı. Durumun giderek ağırlaşacağını söyleyen kırtasiyeciler, kendilerine sahip çıkılmasını istiyor.

Salgın nedeniyle kırtasiye esnafı krizin eşiğinde

Umdukları gibi olmadı. Çünkü beklenen satışlar yapılamadı. Üstelik hazırlıklarını salgın öncesinden yapmışlardı. Salgınla birlikte yaşadıkları ekonomik sıkıntılar giderek arttı. Kovid-19, kırtasiyeesnafını krizin eşiğine getirdi.

Okulların açılmasıyla yüzleri gülecekti, olmadı. Uzaktan eğitim devam ederken anaokulu ve birinci sınıflar için yüz yüze eğitim kademeli ve seyreltilmiş olarak başladı. Ancak bu da onlara fayda sağlamadı.

Ödemelerin günü geldi, çattı. Ürünler satılamadı, rafta kaldı. Haliyle ödemeler de yapılamadı.

Kırtasiye esnafı, sıkıntının daha büyüğünün gelmekte olduğunu söylüyor. Çünkü ödemelerdeki bu sorun sektörde zincirleme etki yaratıyor. Onlara göre sektörleri krizin eşiğinde...

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, Ulusal Kanal'a konuştu. Bayrak, sektörleri için acil, koşulsuz-şartsız kredi talep etti.

Tüm bu sıkıntıların üzerine AVM ve zincir marketlerin kırtasiye ürünü satıyor olması, kırtasiye esnafını iyice zora soktu. Duruma tepki gösteren Başkan Bayrak, küçük esnafa sahip çıkılmasını istedi.

ulusal.com.tr

# avm # esnaf # kırtasiye