Rusya'dan Türkiye'ye savaş uçağı teklifi

Rusya, F-35 programında hukuksuz bir şekilde çıkarılan Türkiye'ye alternatif olmak istiyor. Rusya federal askeri-teknik işbirliği servisi yetkilileri, savaş uçağı tedariki konusunda görüşmelere devam etmeye hazır olduklarını belirtti. Moskova, Su-35 ve Su-57 gibi son teknoloji jetlere sahip.

Rusya'dan Türkiye'ye savaş uçağı teklifi

Rusya'dan savaş uçağı teklifi geldi. Moskova, ABD'nin F-35 programından hukuksuzca çıkardığı Türkiye ile görüşmeye hazırız mesajı verdi.

Bir süredir Rusya ve Türkiye, Su-35 ya da Su-57 jetleri tedariki üstüne görüşmeler yapıyor. Konu Rusya federal askeri-teknik iş birliği servisi yetkililerine soruldu.

Görüşmelerde ilerleme sağlanıp sağlanamadığı sorusu karşısında bir yetkili, "Defalarca söylediğimiz gibi, yeni uçaklarımız da dahil olmak üzere Rus yapımı askeri ürün çeşitlerimizin tamamının tedariki ihtimalini Türkiye ile ele almaya hazırız" dedi.

Rus basınına yapılan açıklamada, Türkiye tarafının daha önce Su-35 uçakları ile ilgilendiği de belirtildi. Söz konusu uçakların tedarikine ilişkin bir başvuru yapılması halinde görüşmeye hazır olunduğu kaydedildi.

Rus yetkili bunun yanında, beşinci nesil Su-57 uçakları için de görüşmelere hazır olduklarını söyledi ancak bu uçakların üretiminde Rusya Savunma Bakanlığının gereksinimlerine öncelik verileceğini sözlerine ekledi.

# abd # türkiye # rusya # f35 # uçak # görüşme # moskova # savaş # abd türkiye # abd rusya # rusya türkiye # türkiye abd # savaş uçağı # jet # anlaşma # rusya savunma bakanlığı # rusya abd # F35 programı # Türkiye F35 # SU35 savaş uçağı # su57 # su35 # SU57 savaş uçağı