Twitter'a reklam yasağı başladı

Türkiye'de temsilcilik atamayan Twitter'a reklam yasağı başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, reklam yasağının ardından bant daraltılmasının geleceğini açıkladı.

Twitter'a reklam yasağı başladı

Türkiye'de temsilcilik açmakta direnen Amerikan merkezli sosyal paylaşım platformuTwitter'a reklam yasağı başladı.

Günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getirilmişti.

SIRADA BANT DARALMASI VAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, temsilcilik atamayan Twitter’a reklam yasağının başladığını duyurdu. “Peşinden bant daraltılması gelecek” dedi:

''Biz bir temsilci ve muhatap istiyorduk. Uygunsuz ve kişilik haklarına saldıran mesajların önlenmesine yönelik, ülke güvenliğiyle ilgili bir konuydu. Siber güvenlik de bunun bir parçası. Süreç devam ediyor. Yaptığımız çok doğru bir iş. Avrupa ve başka ülkeler de bizimle birlikte aynı senaryoları uygulamaya başladı. Konunun önemini anladılar. Twitter'ın kendi bileceği bir iş.''

Sanal mecrada, yerli ve milli uygulamaların tercih edilmesi gerektiğini belirten Karaismailoğlu, kendisinin BiP uygulamasını kullandığını söyledi.

# sosyal medya # twitter # Amerikan # Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı # Adil Karaismailoğlu # siber güvenlik # Karaismailoğlu # Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu # bip # temsilcilik # sosyal ağ # Twitter reklam yasağı # bip uygulaması # sosyal paylaşım platformu