6 çocuğun öldüğü facianın nedeni belli oldu!

Kur'an kursunda 6 çocuğun ölümüne çürük elektrik kablosu neden olmuş.

6 çocuğun öldüğü facianın nedeni belli oldu!

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi Karaağaç Mahallesi'nde ilçe mütfüğüne ait olan önceki gece 6 çocuğun ölümüne neden olan yangının, çürük olan elektrik ısıtıcısının kablosunun neden olduğu belirlendi. Halı altına yerleştirilerek prize takılan çürük kablonun ısınarak alev alması sonucu facianın yaşandığı tespit edilirken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma açıldı.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde daha önce köy olan ve büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen Karaağaç Mahallesi'nde ilçe mütftülüğüne ait Kur'an Kursu'nda öncesi gece çıkan yangında 15-16 olarak değişen Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman, Mehmet Bingöl, Sabahattin Altın, Muhammed Bayka yaşamını yitirdi, 6 çocuk da yaralandı. Yaşanan facianın ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kursun Kulp Mütfülüğü'ne ait olmasına rağmen, kadrolu görevlinin bulunmadığı ve kursta fahri imamların ders verdiği ortaya çıktı. Kursa başta Karaağaç Mahallesi olmak üzere çevre ilçe ve köylenden gelen yaklaşık 60 öğrencinin eğitim aldığı ve yatılı olarak da 20 öğrencinin kaldığı belirlendi.

Kursta eğitim alanlardan ilkokula giden öğrencilerin eğitimlerine Karaağaç Mahallesi İlkokulu'nda orta ve lise öğrencilerinin bazılarının taşımalı eğitimle ilçe merkezine, bazılarının dışarıdan eğitim aldığı bazılarının da eğitimlerini bıraktıkları ve kursta Kur'an eğitimi aldığı belirtildi. Bu arada yangın çıkan iki katlı kurs binasının alt katının taziye evi olarak da kullanıldığı ifade edildi.

HALININ ALTINA DÖŞENEN ÇÜRÜK KABLO ISININCA ALEV ALMIŞ

Karaağaç Kur'an Kursu'nda çıkan yangınla ilgili savcılık ve jandarma tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. İki hafta önce de kursta hafif bir yangın çıktığı ve kendi imkanlarıyla söndürüldüğü ortaya çıkan yangının itfaiye ya da ilgili kurumlara bildirilmediği ortaya çıktı. Yapılan incelemede yangına çocukların kaloriferlerin yetersiz kalması nedeniyle zaman zaman geceleri yaktıkları elektrikli ısıtıcının çürük kablosunun neden olduğu belirlendi. Isıtıcının çürük olan ve görülmemesi için halının altına döşenen kablonun ısınarak kısa devre yapması sonucu halıyı tutuşturması nedeniyle yangının başladığı tespit edildi.

Tutuşan halı ve alevlerin bir anda odayı sarması üzerine çocukların büyük panik yaşadığı ve 5'inin plastik olan balkon kapısının erimesi nedeniyle kendilerini dışarıya atamadıkları belirtildi. Çocukların kaldığı odanın kapısının kilitli olmadığı ancak, alevler nedeniyle çocukların kapı yerine balkona yöneldikleri üzerinde duruluyor.

Kursta hayatını kaybeden 6 çocuğun cenazeleri otopsi ve kimlik tespitlerinin yapılabilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. (DHA)

# diyarbakır # facia # kulp # kuran kursu