KKTC Başbakanı Ersan Saner'den istifa kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hükümet istifa etti. Başbakan Ersan Saner de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a istifasını sundu. Saner, istifa gerekçesi olarak partilerin kendi içlerinde yaşadığı problemleri ve Meclis’te yaşanan nisap sorunlarını gösterdi. İstifa kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "erken seçim daha da erken olacak hayırlısı olsun" dedi.

KKTC Başbakanı Ersan Saner'den istifa kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, canlı yayında yaptığı açıklama ile hükümetin istifa ettiğini duyurdu.

Böylelikle Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükûmeti sona ermiş oldu.

KKTC Başbakanı Ersin Saner istifasının gerekçesi olarak, mecliste yaşanan nisap yani çoğunlukla toplanma sorunları olmasını gösterdi.

Kovid salgını sürecini hatırlatan Saner, "Çok zor dönemde ülkemizi hükûmetsiz bırakmadık" dedi. Erken seçim tarihi için daha önce 6 Şubat'ı önerdiklerini fakat muhalefetle uzlaşamadıklarını belirtti.

Hükümetin istifa kararını değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Benim için de sürpriz oldu" ifadelerini kullandı.

- Koalisyon ortağı olan 2 küçük parti sıkıntılar yarattı. Erken seçim son gelişmeyle daha da erkene alınacak. Hayırlı uğurlu olsun.

İstifa kararıyla ilgili "erken seçimin daha da erken olacak" açıklaması yapan Tatar, "hayırlısı olsun" yorumunda bulundu.

# koalisyon # meclis # KKTC # Ersan Saner # Kıbrıs # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # hükümet # istifa # dp # ersin tatar # YDP # KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar # ubp # Cumhurbaşkanı Ersin Tatar # Başbakan Ersan Saner # Ersan Saner istifa mı etti # KKTC Başbakanı Ersan Saner # Ersan Saner Ersin Tatar