FETÖ'nün kodları çözülüyor

FETÖ’nün ordu içindeki yapılanmasında ”Genel Müdür”, “Müdür Yardımcısı” ve “Öğretmen” gibi vasıflarda mahrem imamların olduğu ortaya çıktı. Terör örgütünün ordu içindeki unsurları polisleri “Fatih”, uzman erbaşları ise “Osman” olarak adlandırıyor

FETÖ'nün kodları çözülüyor

Mahrem imamları kodluyorlar. Polislere “Fatih”, uzman erbaşlara ise “Osman” diyorlar.

FETÖ’nün ordu içinde kullandığı kodlar hakkında yeni bilgiler var.

Bilgileri, terör örgütünün Ege bölgesindeki emniyet mahrem hizmetler hücresinde görevli olduğu tespit edilen E.Ş.G., itiraf etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadeye göre, terör örgütü, ordu içinde yapılanması emniyettekine benzerlik gösteriyor. Buna göre, “Genel Müdür”, “Müdür Yardımcısı” ve “Öğretmen” gibi vasıflarda “hususiler” olarak adlandırılan mahrem imamlar var. Ancak buradaki şifreler polislerinkinden farklı. Örgütsel terminolojide “Lacivert” Emniyet teşkilatını ifade ediyor. Polisler “Fatih”, uzman erbaşlar ise “Osman” olarak adlandırılıyor.

Mahrem imamların kodlamalarına göre yeşil Kara Kuvvetleri Komutanlığı, mavi Hava Kuvvetleri Komutanlığı, beyaz da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nı ifade ediyor.

Yapılanmada ‘Okulcu’ olarak adlandırılan ‘okullardan sorumlu’ birim daha sonra ‘Asistan’ olarak şifrelendi. 'Asistan' olarak görev yapan kişiler askeri okullardaki öğrencilerin bilgi notlarını topluyor. Topladığı bu bilgileri de öğrencinin göreve başladığı ilde zimmetlendiği yeni sorumlusuna teslim ediyor.

Askeri birliklerde bulunan sivil personel ve sözleşmeli personeller ise ‘Yüksek Lisans’ olarak kodlandırılan birime bağlı.

ulusal.com.tr

# fetö # imam