Soner Çetin ve 5 bürokrat yargılanacak

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve beş belediye çalışanı görevi kötüye kullandığı tespit edildiği için yargılanacak. Hazırlanan iddianameye göre, alacaklı bir firmanın parasını geç ödeyerek belediye 1,5 Milyon Liranın üzerinde zarara uğratıldı. İddianamede, şüphelilerin kamuyu zarara uğratma suçunu işlediklerinin de tespit edildiği belirtildi.

Soner Çetin ve 5 bürokrat yargılanacak

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Belediye’nin kasasında para varken, borcunu ödemediler. Daha sonra faizli ödeme yaptıkları için de mahkemelik oldular.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de aralarında bulunduğu 6 belediye yöneticisine görevi kötüyü kullanmaktan dava açıldı.

1 MİLYON 615 BİN LİRA ZARAR HESAPLANDI

Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan iddianameye göre; Çukurova Belediyesi’ni, 1 Milyon 615 Bin 142 Lira 59 Kuruş zarara uğratmak suçundan Başkan Soner Çetin, bürokratları Ali Arslanlıoğlu, İsmail Özgen, Süleyman Göfer, Mahmut Kara, Ümit Şişman ve Kemal Uğurkara yargılanacak.

İddianamede, Belediye Başkanı Soner Çetin ve beş şüphelinin alacaklı firmanın parasını geç ödeyerek, belediyeyi faizli ödeme yapmasına neden olarak kamu zararına uğrattığını ve bu suçu işlediklerinin tüm dosya kapsamında anlaşıldığı ifadelerine yer verildi.

Şüphelilerin yargılanmasının ve cezalandırılmasının kamu adına talep edildiği iddianamede, Adana Valiliği’ne sunulan ön inceleme raporuna göre belediyenin banka hesabında firmaya ödenecek kadar para olmasına rağmen hiçbir ödeme yapılmadığının da tespit edildiği bilgisine yer verildi.

# mahkeme # adana haberleri # belediye # bürokrat # adana valiliği # soner çetin