Abhazya Zafer Bayramı’nı kutladı

Abhazya Cumhuriyeti tam 28 yıl önce Gürcistan'a karşı büyük zafer kazandı. Bağımsız bir devlet kurdu. Türkiye'de yaşayan Abhazlar 28 yıl önce kazandıkları bağımsızlıklarını İstanbul'da kutladı. Etkinlikte Türkiye ve Rusya'nın iş birliğinin artırıldığı Soçi Zirvesinin önemine de vurgu yapıldı.

Abhazya Zafer Bayramı’nı kutladı

Kamera: Melik Nacar

30 Eylül 1993’te Vladislav Ardzınba önderliğinde büyük zafer kazanıldı.

1992-1993 yıllarında Abhazya ile Gürcistan arasında yaşanan savaş, 30 Eylül 1993’te Abhazya’nın zaferi ile sonuçlandı. Bunun sonucunda bağımsız bir devlet olan Abhazya Cumhuriyeti kuruldu.

Türkiye'de yaşayan Abhazlar kazanılan zaferi İstanbul'da kutladı. Zaferin 28.yılı İstanbul Abhaz Kültür Derneğinde yapılan etkinlik için Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bjania da videolu mesaj gönderdi:

- En içten dileklerimle zafer bayramınız kutluyorum. uzun yıllar önce yaşanan trajedinin acısını bugün hala kalbimizde hissediyoruz. Sizleri en içten dileklerimle anavatanınıza davet ediyorum.

Etkinlikte konuşan İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkanı Albuz Yağan Soçi Zirvesi'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Zirvenin bölgesel olarak önemine vurgu yaptı.

# istanbul # türkiye # rusya # Zafer Bayramı # Gürcistan # Abhazya # zafer # abhazya cumhuriyeti