Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan THK uçakları iddiasına yanıt

ABD'nin taşeronu PKK ormanlarımıza saldırırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan dikkat çeken "sabotaj" açıklaması geldi. Erdoğan, "Suikast var mı yok mu üzerine gidiliyor" dedi. Yangınların eş zamanlı başladığına işaret eden Cumhurbaşkanı, yapılan spekülasyonlara tepki gösterdi. Erdoğan, Türk Hava Kurumu'nun durumuna da açıklık getirdi. "Uçaklar hangarda yatıyor" iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan THK uçakları iddiasına yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eş zamanlı yangın" vurgusu yaptı. "Suikast" ifadesini kullandı. Orman yangınlarındaki PKK'nın rolü giderek daha da belirirken önemli açıklamalarda bulundu:

- Bu eş zamanlı ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Yani burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu, bunların üzerine gidiliyor. İçişleri Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var. İstihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeminde orman yangınları vardı:

- Bu tabii şöyle boş verip de geçilecek bir iş değil. Çünkü değişik mekanlarda ama hemen hemen aynı anda Manavgat'tan başlayıp Muğla, Marmaris, Bodrum bütün bu bölgeleri kapsayacak şekilde süren bir yangın.

Erdoğan, spekülasyonlara tepki gösterdi:

- Bu bir eğer milli bakış gerektiriyorsa buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir. Fakat bakıyoruz ki burada bile siyaset, burada bile spekülasyonlar, burada bile maalesef siyasi partilerin yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici.

Türk Hava Kurumu'nun uçaklarının kullanılmadığına yönelik iddialara ilişkin de konuştu:

- Bütün imkanlarımızı seferber etmek suretiyle burada dünyada sayılı itfaiye örgütlerinden bir tanesine biz sahibiz. Böyle bunların anlattığı gibi değil. Türk Hava Kurumunun uçakları varmış da.. Neye göre söylüyorsun bunu? Neyi biliyorsun da söylüyorsun? Türk Hava Kurumunun şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanabilecek uçak falan yok.

Cumhurbaşkanı, "Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi:

- Sel felaketinde nasıl kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyleyip, oralarda adımlarımızı attıysak, burada da evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımız mağdur etmeyeceğiz.

# istanbul # türkiye # erdoğan # pkk # yangın # terör # bodrum # muğla # örgüt # Türk Hava Kurumu # thk # Marmaris # manavgat # türkiye yanıyor