ABD Gemisi Antalya'da

Karadeniz'deki gerilimle, İstanbul Boğazı'ndan birbiri ardına geçen gemilerin ardından; şimdi de gözler Antalya'ya çevrildi. ABD donanmasına ait, dünyanın en büyük savaş gemisi olarak bilinen USS George Bush adlı gemi Akdeniz açıklarına demirledi. Geminin karşısına ilk çıkan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri oldu!

ABD Gemisi Antalya'da

Samsun limanına demirleyen ve İstanbul boğazından geçen Amerikan gemilerinin ardından, şimdi de Antalya'da tepki çeken bir olay yaşandı.

ABD donanmasına ait ve dünyanın en büyük savaş gemisi olan USS George Bush Akdeniz açıklarında demirledi. Geminin 2'inci Kaptanı Mattew Paradise, rutin bir seyahatte olduklarını, Akdeniz'de demirlemelerinin Rusya ile ABD arasındaki gerilimle bir alakasının olmadığını söyledi.

ABD'nin Rusya'ya karşı önlem olarak Akdeniz'e demirlettiği tahmin edilen gemide 6 bin personel bulunuyor. 333 metre uzunlukta olan “USS George H.W Bush” gemisinde, her an savaşmak üzere hazır bulunan yaklaşık 90 sabit kanatlı savaş uçağı ve helikopteri yer alıyor.

Ege Denizi Pire Limanı’ndan hareket eden Gemi, sabah saatlerinde Akdeniz açıklarında Antalya Limanı’na yakın bir noktaya demirledi.

Gemideki Amerikan askerleri de, botlarla karaya çıkarıldı.

4 gün boyunca Akdeniz sularında demirleyeceği belirtilen gemiyi Antalya'da Türkiye Gençlik Birliği üyeleri karşıladı. Daha önce Samsun limanındaki ABD gemisini, barikatları yararak protesto eden TGB'liler, bu kez de Antalya'daki gemiyi protesto etti.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # antalya # abd gemisi