ABD Başkanı Joe Biden: "İsrail'in kendini savunma hakkı var"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Biden, İsrail terörünü savunarak, "Binlerce roket topraklarına düşerken İsrail'in kendini savunma hakkı var." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden: "İsrail'in kendini savunma hakkı var"

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Kovid-19 aşılamalarına ilişkin basın toplantısı yaptı.

Biden toplantıda Filistin ve İsrail'de yaşanan son gelişmelere ilişkin bir soruyu yanıtladı.

İsrail'in yanı sıra Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Orta Doğu ülkeleri ile de bu konuda yakın temas halinde olduklarını belirten Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini ve bu konuda yakın zamanda bir açıklama yayımlayacaklarını söyledi.

Yakın zamanda durumun sakinleşmesini beklediğini vurgulayan Biden, "Binlerce roket topraklarına düşerken İsrail'in kendini savunma hakkı var." değerlendirmesinde bulundu.

# abd # roket # mısır # filistin # suudi arabistan # Birleşik Arap Emirlikleri # abd biden # israil filistin # Beyaz Saray # orta doğu # aşılama # ABD Başkanı Joe Biden # netanyahu # Biden İsrail # Biden İsrail savundu # İsrail Netanyahu # israil başbakanı netanyahu # israil filistin olayları # savunma hakkı # israil savunma hakkı # Joe Biden İsrail # israil filistin roket # Filistin roket # İsrail roket